ONS VERHAAL
ER IS IN DE AFGELOPEN DECENNIA FLINK WAT VERANDERD BIJ KFC: VAN ÉÉN MOTEL IN KENTUCKY TOT DE MEER DAN NEGENTIG RESTAURANTS DIE WE VANDAAG DE DAG ALLEEN AL IN NEDERLAND HEBBEN. BENIEUWD NAAR ONS VERHAAL EN HET VERHAAL VAN ONZE OPRICHTER? LEES HIERONDER ONZE HOOGTEPUNTEN - VAN VROEGER TOT NU.
1890 - Ons verhaal begint op 9 september 1890 - de dag dat Harland Sanders wordt geboren in Henryville, Indiana. In de eerste periode van zijn leven wisselt hij vaak van baan (stoombootkapitein, treinconducteur en boer) en reist hij door heel Amerika.
1930 - Als Harland Sanders veertig is, koopt hij een motel in Kentucky en begint hij met het verkopen van zijn Southern style chicken. Het restaurant is zo bekend in de omgeving dat hij de ‘Kentucky Colonel’ wordt genoemd.
1950 - De Colonel trekt voor het eerst het iconische witte pak aan. Vanaf dat moment is de Colonel nergens anders meer in te zien. In de winter draagt hij een wollen pak, in de zomer een luchtig pak van katoen.
1972 - Het eerste KFC-restaurant opent in Nederland - in Rotterdam om precies te zijn. Inmiddels heeft KFC meer dan negentig restaurants in Nederland! En daar blijft het niet bij. Wij hebben de ambitie om nog veel meer restaurants te openen.
1980 - Onze iconische oprichter overlijdt op negentigjarige leeftijd, desondanks is Colonel Harland Sanders nog altijd ons boegbeeld. Al vanaf het begin bracht hij mensen samen. Het delen van een bucket brengt mensen immers dichter bij elkaar.
2016 - We openen ons vijftigste restaurant in Rijswijk langs de snelweg A13 - een mijlpaal! We zijn altijd bezig met uitbreiden, zodat steeds meer mensen kunnen genieten van onze gerechten.
2019 - We bereiden alleen nog kip die heeft geleefd volgens de dierenwelzijnsnormen van de Europese Unie. Daarnaast tekenen we het Better Chicken Commitment - een verdrag tussen bedrijven in de voedselproductie om het welzijn van kippen te verbeteren.
2020 - Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees serveert KFC Rotterdam Binnenwegplein enkel vegetarische gerechten. Het eerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld!
2020 - We publiceren het eerste jaarlijkse voortgangsrapport over dierenwelzijn. Klik hier om het rapport te lezen.
2021 - We zijn druk bezig met het verminderen van ons plasticgebruik. Zo vervangen we onder andere plastic verpakkingen door papieren verpakkingen. Wij willen dat in 2025 al onze verpakkingen worden hergebruikt.
2022 - De bekende buckets, kipburgers, wraps en salades, zijn sinds 2022 in al onze restaurants ook beschikbaar als vegetarische variant met Veggie tenders, een innovatie in samenwerking met vleesvervangermerk Quorn, ook voorzien van de authentieke 11 Herbs & Spices kruidenkorst.
2023 - Onze burgerrange is vernieuwd en verbeterd. Er zijn drie compleet nieuwe burgers toegevoegd aan het assortiment, namelijk de Fire Zinger Burger, de Colonel Burger en de Colonel Stacker. Naast deze gloednieuwe, heerlijke burgers hebben er ook bij onze andere burgers veranderingen plaatsgevonden. Zo zijn de recepturen van de broodjes verbeterd en hebben we hier en daar wat aanpassingen gedaan aan de sauzen om ervoor te zorgen dat onze burgerrange zich blijft aansluiten aan de wensen en behoeften van onze gasten!
2023/2024 - Sinds 27 juni 2023 bieden we herbruikbare bekers aan voor onze drankjes, milkshakes en ijsjes. Gasten betalen €1,50 statiegeld op de beker, die ze bij het retourneren weer terugkrijgen. Om het gebruik van deze herbruikbare bekers zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze gasten, zijn we begonnen met de uitrol van SmartBins en het simpele ‘geld terug systeem’ van PackBack in alle filialen.
2024 - Bij de bouw van de KFC in Steenwijk bereiken we een primeur in de Nederlandse foodservice industrie. Het nieuwe restaurant is namelijk gevestigd in een zeer energieneutraal gebouw met energielabel A++++. We kijken ernaar uit om naar dit voorbeeld meer nieuwe duurzame restaurants te openen. Daarnaast bereiken we een nieuwe mijlpaal met de opening van ons 90e restaurant, gevestigd in Kampen.