banner-close
Download nu
de KFC-app!
INSTALLEREN

Naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen en het verlengen van de maatregelen omtrent corona, zijn wij tot het besluit gekomen de vegetarische kipburger niet meer te serveren. De handelingen die nodig zijn bij het bereiden van deze burger worden uitgevoerd op een manier waarbij het houden van anderhalve meter afstand niet gemakkelijk haalbaar is. Omwille van de gezondheid van de medewerkers is er daarom voor gekozen om de vegetarische kipburger tot uit het assortiment te halen.

Vandaag opent het eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees serveert KFC restaurant Binnenwegplein in Rotterdam alleen maar vegetarische gerechten

Kfc Vega 1

9 maart 2020, Rotterdam - KFC restaurant Binnenwegplein in Rotterdam kleurt groen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees als eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld. Hier zal een uitgebreid en uniek vegetarisch menu geserveerd worden, bestaande uit een Chickenless Burger, Chickenless Bucket, Chickenless Fingerfood, Chickenless Ricebowl, Chickenless Wrap en Chickenless Boxmeals. Tevens is vanaf vandaag de nieuwe Chickenless Chicken Burger in alle KFC-restaurants van Nederland verkrijgbaar. Dit is de eerste vegetarische optie op het vaste menu. Hiermee speelt KFC in op de grote vraag naar vegetarische alternatieven, heel Nederland kan nu de smaak van KFC ervaren, ook flexitariërs en vegetariërs.

Kfc Vega 2

Trix van der Vleuten (CMO KFC Northern Europe) en Mohammed Darabyou (restaurantmanager KFC Akerpoort) bieden de eerste vegetarische KFC bucket bij KFC Binnenwegplein in Rotterdam aan aan Quentin Correia, beter bekend als YouTuber Qucee.

WERELDWIJDE PRIMEUR: KFC gaat tijdens Nationale Week Zonder Vlees volledig vegetarisch

Restaurant in Rotterdam serveert hele week geen kip, enkel Chickenless Chicken

26 februari 2020, Amsterdam - Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de eerste test van Chickenless Crispy Tenders in Nederland.

Kfc Beeld Vega

KFC nu óók voor vegetariërs
“KFC is er voor iedereen, van truckers tot miljonairs. Zo luidt de uitspraak van oprichter Colonel Harland Sanders. Daarom ben ik heel trots dat KFC nu een KFC-waardige vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze zoals KFC betaamt” vertelt Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe. Op 9 maart wordt de Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC menu. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. Dit maakt de KFC Chickenless Chicken Burger net zo smaakvol als de KFC Original Burger. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

Chickenless Crispy Tenders Test
KFC Binnenwegplein in Rotterdam, dat van 9 t/m 15 maart het eerste en enige volledig vegetarische KFC restaurant ter wereld zal zijn, is tevens de testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden, waardoor gasten als eerste kennis kunnen maken met de mogelijke toekomstige toevoeging aan het vegetarische portfolio van KFC. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Bezoek de enige vegetarische KFC ter wereld
De enige vegetarische KFC ter wereld bezoeken? Dat kan alleen van 9 t/m 15 maart, van 10:00-23:00 uur, aan het Binnenwegplein 68 te Rotterdam. Laat je verrassen door het uitgebreide vegetarische menu, dat bestaat uit Chickenless Fingerfood, Chickenless Burger & Chickenless Ricebowl, Wrap, Chickenless Boxmeals en Chickenless Bucket.

KFC Noord Europa ondertekent Europese dierenwelzijns standaard voor kip

KFC Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden tekenen het ‘European Chicken Commitment’, als stap om het dierenwelzijn in de gehele quick service restaurantketen te verbeteren.

KFC Noord Europa heeft zich vandaag als eerste quick service restaurantketen aangemeld voor het Better Chicken Commitment. Dit betekent dat KFC zich voor Nederland, Duitsland, België, Ierland, Verenigd Koninkrijk en Zweden heeft verplicht om te voldoen aan een zestal criteria die het welzijn van de kippen binnen de gehele KFC toeleveringsketen verbetert. Deze criteria zijn vastgesteld door een groep internationale NGO’s op het gebied van dierenwelzijn, waaronder World Animal Protection.

Al sinds 2003 heeft KFC een eigen wereldwijd programma voor voedselveiligheid, kwaliteit en dierenwelzijn, waarbij de toeleveranciers door onafhankelijke experts geaudit worden. KFC werkt met verse kip in hun keuken daarom zijn onder andere de herkomst en kwaliteit erg belangrijk. En een hoge kwaliteit start met gezonde dieren. Daarom werkt KFC samen met de toeleveranciers in de pluimveesector en met NGO’s om het minimumniveau voor dierenwelzijnsnormen telkens verder te verhogen.

De nieuwe Europese standaard verbetert het dierenwelzijn onder andere door het aantal dieren per vierkante meter te verminderen, door de leefomgeving van de kippen te verrijken met natuurlijk daglicht, strooisel en zitstokken en door over te schakelen op een langzamer groeiend kippenras.

Ben Lauritz, directeur KFC Northern Europe, roept anderen in de sector op om ook in actie te komen: “Kip is voor ons uiteraard enorm belangrijk en we vinden het dan ook onze verantwoordelijkheid dat het welzijn van kippen in de gehele keten verbetert. Daarom hechten we veel waarde aan het ondertekenen van deze European Chicken Commitment. We zijn als bedrijf afhankelijk van een gezonde en duurzame pluimveehouderij en we weten dat onze gasten dierenwelzijn belangrijk vinden. Daarom roepen we andere bedrijven in de sector op om mee te doen om zo gezamenlijk tot een positieve verandering te komen”.

Pascal de Smit, directeur World Animal Protection Nederland, is lovend over het besluit van KFC Noord-Europa: “Dit is een geweldige stap. Tientallen miljoenen kippen gaan hierdoor jaarlijks een beter leven krijgen. Wij verwelkomen het leiderschap dat KFC in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Ierland en het Verenigd Koninkrijk hiermee toont en hopen dat andere regio’s waar KFC opereert dit prachtige voorbeeld spoedig volgen. Wij zien ernaar uit om de samenwerking met KFC voort te zetten om wereldwijd het welzijn van kippen te verbeteren. Minstens zo belangrijk: we roepen andere quick service restaurantketens op om net als KFC Noord-Europa zich te committeren aan deze hogere dierenwelzijnsstandaard.”

Over KFC Northern Europe
Als onderdeel van Yum! Brands heeft KFC Northern Europe nu bijna 80 restaurants in Nederland, Scandinavië en België. Iedere dag wordt onze Finger Lickin’ Good chicken door de KFC koks vers en met de hand bereid. Nog steeds naar het recept uit 1939 van onze oprichter Colonel Harland Sanders. Naast de focus op product en het verder uitbreiden van het aantal restaurants, is er in onze bedrijfsvoering veel aandacht voor de ontwikkeling van alle medewerkers.

Kfc Europa Tekent

Vind dichtstbijzijnde KFC